Grįžti atgal

Profitus news Mažinamos alternatyvaus skolinimo palūkanos didins konkurenciją

2020-08-07 11:00:00

FINANSAVIMAS

Mažinamos alternatyvaus skolinimo palūkanos didins konkurenciją

Visame pasaulyje nuosekliai mažėjant palūkanoms, ši tendencija įsitvirtins ir Lietuvoje bei atvers palankesnes galimybes skolintis verslui. Ypač iš alternatyvių skolinimosi šaltinių.

„Pastebime, kad pastaruoju metu palūkanas mažina ir Lietuvoje veikiančios sutelktinio skolinimo platformos. Tai didina konkurenciją ne tik tarp alternatyvaus skolinimo platformų, bet ir su unijomis, kurios iki šiol, tradiciškai, galėjo pasiūlyti palankesnes sąlygas. Paskutiniai PROFITUS finansuoti projektai su rekordiškai mažomis (6%; 7,5%) palūkanomis rodo, kad investuotojai yra pasiryžę skolinti už mažesnes palūkanas, tačiau su maža rizika“, – sako PROFITUS įkūrėja Viktorija Vanagė.

Mažinamos alternatyvaus skolinimo palūkanos didins konkurenciją su įprastais skolintojais ir gerins sąlygas pasiskolinti verslui bei NT plėtotojams. Potencialo taip pat yra: Lietuvoje alternatyvus skolinimas sudaro tik apie 1% skolinimosi rinkos, o Latvijoje ar Estijoje ši dalis siekia apie 5–6%.

„Lietuvos bankas griežtai prižiūri rinką ir toleruoja mažą riziką. Žemos rizikos tolerancijos keliu einame ir mes, todėl galime siūlyti saugius projektus investuotojams. Iš anksto žinoma grąža ir pasitikėjimas, saugumas mūsų rinkoje yra labai svarbūs“, – įsitikinusi Viktorija.

Plačiau skaitykite:

Delfi – https://bit.ly/3a5WCxh 

15min.lt – https://bit.ly/2DIhCy5 

Diena.lt – https://bit.ly/2DFqZ1m